Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ

Ζούμε ανάμεσα σε συντρίμια. 
 Συντρίμια ενός Πολιτισμού πολύ ανωτέρου από οποιονδήποτε στην Ιστορία του ανθρώπου, κοιτώντας τον, και παρακολουθώντας τον, μόνο μέσα από σελίδες βιβλίων όπου λίγοι τιμούν και θαυμάζουν. Είναι αυτός ο Πολιτισμός που μόνον το Φως του Ηλίου μπορεί να ανταγωνιστεί. Πέραν από τον υλιστικό τρόπο ζωής και των υπερμηχανών του “σήμερα”, την υπερκαταναλωτική μανία των ανθρώπων και την ισοπέδωση κάθε διαφορετικού και κάθε είδους ταυτότητας. Είναι ο Πολιτισμός όπου δε βλέπει τον άνθρωπο ως αριθμό της παγκόσμιας κοινότητας, δεν τον χωρίζει σε τάξεις και σε κόμματα. Εκεί όπου δε χωράει δεξιός και αριστερός. Υπάρχει μόνο ένας στόχος, η Ελευθερία και η Σοφία.
 Πολιτικά συστήματα τα οποία έχουν αποδειχθεί ακατάλληλα και ανθυγιεινά συνεχίζουμε να τα στηρίζουμε και να ελπίζουμε σε σωτήρες. Χωρισμένοι όλοι σε στρατόπεδα και ιδεολογίες του πεθαμένου παρελθόντος μάχονται για το “κοινό καλό” είτε ονομάζοντάς το, έθνος είτε λαό, δημιουργώντας μόνον αντιπαλότητες και οπαδικές τάσεις ζωής.

 Κανείς ελεύθερος παρά μόνον η παγκόσμια οικονομία. Δακτυλοδεικτούμενοι όσοι προσπαθούν την αφύπνηση των ζωντανών-νεκρών χώρίς ποτέ να τα παρατάνε, έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό του Νέου Πολιτισμού. 
 Μέσα από τις στάχτες του αρχαίου πυροδοτούν το Νέο, ακόμη πιό δυνατό και πιό φωτεινό. Δεν είναι διαφωτιστές παρά μονάχα ρομαντικοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου