Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Σκόρπιες Συνταγματικές ΣκέψειςΤο γεγονός ότι η εκάστοτε κυβέρνηση με το πρόσχημα της διατάραξης της ειρήνης, του δημοκρατικού πολιτεύματος και άλλων τέτοιων αφηρημένων εννοιών, μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή είναι αποδεδειγμένο. Για τον διωκόμενο, η δίωξη αποτελεί τιμή. Σημαίνει ότι οι ιδέες, για τις οποίες αγωνίζεται, είναι αληθινές, ζωντανές και ισχυρές και ο τρόπος δράσης προς την ορθή κατεύθυνση, αφού αναδεικνύεται σε αντίπαλο υπολογίσιμο. Δεν στέκεται απλά απέναντί τους, αλλά είναι αντίπαλός τους και μάλιστα υπολογίσιμος.

Η συμπαράσταση στο πρόσωπο τέτοιων προσώπων δεν θα πρέπει να είναι απλά αυτονόητη, αλλά αποδεδειγμένη κάθε φορά. Οι τρόποι ποικίλοι. Το πέρασμα του χρόνου, η δύσκολη καθημερινότητα μπορεί να μας κάνουν να λησμονήσουμε. Συμβαίνει. Το χειρότερο, όμως, είναι το γεγονός εμείς να μην έχουμε προβεί σε ενέργειες τέτοιες, που να αποδεικνύουν στην πράξη τις ιδέες που πιστεύουμε αλλά αντιθέτως να μηδενίζουμε την αγωνιστικότητα του άλλου.
 Δεν σημαίνει τίποτα να λες ότι εισαι εθνικιστής-φασίστας-μπολσεβίκος-προλετάριος και στην πράξη να μην έχεις διαφορά από τους αριστεριστές με δεξιές τσέπες με Μ.Κ.Ο. και ότι αυτό συνεπάγεται. Ας αναλογιστούμε τις θυσίες των Ελλήνων Εθνικιστών για τις ιδέες τους. Ως που φτάσανε, τι προτεραιότητες έβαλα και τι παραμέρισαν.

Σαφώς, δεν λειτούργησαν με ιδιοτέλεια, σκεπτόμενοι πρώτα τα οφέλη και μετά τους τρόπους δράσης και τα μέσα. Κάθε δυσκολία που έρχεται είναι καλοδεχούμενη διότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Ξεχωρίζουν αυτοί που ήρθαν με αγνά κίνητρα, από αυτούς που είδαν φως και μπήκαν, όσοι ακολούθησαν λόγω μόδας, οι παντός είδους αφισοκολλητές και καλοθελητές όλου του πολιτικού φάσματος.

Τιμούμε κάθε έναν που στερείται της προσωπικής του ελευθερίας, των ανθρώπων που αγαπά και κάθε άλλης απόλαυσης που θα είχε εδώ έξω πληρώνοντας το τίμημα των ανησυχιών του. Που αντί να κραιπαλιάζει, αναζητούσε ένα πρόβλημα σε κάθε λύση του αστικού κράτους.

Δεν ξεχνώ, Συγχωρώ.
Δεν υποχωρώ, έσω έτοιμος.

Ίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου