Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Παράλογη λογική

Ως σήμερα, γίνονταν πορείες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον "αγωνιστή" Ρωμανό. Από αύριο οι πορείες που θα γίνονται, θα είναι επιβράβευσης των αλληλέγγυων για τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και από την πλευρά τού "αγωνιστή", ο οποίος με την απεργία πείνας και τον ντόρο γύρω από το όνομά του κατάφερε να πιέσει το υπουργείο να μεροληπτήσει και να κάνει αυτή την διάκριση.  Η κυβέρνηση που απαγορεύει τις διακρίσεις ειναι αυτή....

Ήθελα να ξέρω, αν αύριο ένας συμπολίτης μας κάνει απεργία πείνας για ένα δίκαιο αίτημά του, ποιος θα βγει να κάνει πορεία υπέρ του; Ποιος θα νοιαστεί; Ποιος θα αφιερώσει σελίδες στις εφημερίδες και πολύτιμα τηλεοπτικά λεπτά στην οθόνη;

Ποιος νοιάστηκε για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν έξω απο τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου; Ποιοι αφιέρωσαν χρόνο και μελάνι για την δικαίωση των ψυχών αυτών; Δεν χρειάζεται να συνεχίσω την επιχειρηματολογία, πολλά έχουν ειπωθεί απο πολλούς. Θα ήθελα να κλείσω, τριβοντας στη μούρη όλων των συμπαραστεκόμενων στο δίκαιο αγώνα του Ρωμανού, από τον εθνικιστικό χώρο ή εθνικοσοσιαλιστικό, όπως το προτιμάν τέλος πάντων, με κάποια αποσπάσματα από την επιστολή του Ρωμανού μετά την απόφαση του υπουργείου και το τέλος της απεργίας του.

Προς όλους αυτούς, που βιάστηκαν να τον κατατάξουν στους αγωνιστές του λαού χωρίς ταμπέλα, αφαιρώντας του τον αναρχικό μανδύα, που του τοποθετήσαμε εμείς οι κακοί ακροδεξιοί, οι του εθνικού χώρου, οι φασίστες, οι λαϊκοί εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι λαϊτ εθνοκοινωνιστές ή με όποιο άλλο επίθετο μας προσδιορίζουν.


Προς όλους αυτούς τους "δημοκράτες" που επιβεβαιώνουν το δίκαιο αίτημα του Ρωμανού και την άδεια να πηγαίνει στα μαθήματά του, ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύουν στους νόμιμα εκλεγμένους Χρυσαυγίτες να πηγαίνουν στην Βουλή. Προς όλους αυτούς που αναφέρουν χαρακτηριστικά, οτι"η δημοκρατία δεν εκδικείται".

Ο Ρωμανός, λοιπόν, στην επιστολή του επισημαίνει ότι "ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη", και κλείνει το μήνυμα του με τα εξής λόγια: "Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους- Ζήτω η αναρχία".

Στην επιστολή του, κουβέντα για τη χαρά που νιώθει που θα παρακολουθεί τα μαθήματα που τόσο πολύ ήθελε.  Και μην ξεχνάμε επίσης, οτι μιλάμε για τους αντιφασίστες ληστές που οι ίδιοι αναφέρονται στους εαυτούς τους ως πολιτικούς κρατουμένους. Αν ζούσε σήμερα ο Ίων Δραγούμης θα ανέβαινε στο ίδιο άλογο με τον Περικλή Γιαννόπουλο για να  τον ακολουθήσει στο ταξίδι του...

ΥΓ. Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον Ρωμανό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς, ειναι η προτροπή του για αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους, και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι πέραν των στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου δεν υπάρχουν.

Ίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου