Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Δεκέμβριος: Ο Μήνας της Επαναστατημένης Αριστεράς

Αφορμή για το παρακάτω κείμενο ειναι οι δηλώσεις συμπαράστασης στον Ρωμανό απ' όλο το πολιτικό φάσμα, κοινοβουλευτικό και μη, από τον χώρο του εθνικοσοσιαλισμού ως τον αντιεξουσιαστικό.

Η περίοδος αυτή, μας πάει πίσω μερικά χρόνια και μας θυμίζει τα γεγονότα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Δύο παιδιά που στεκόντουσαν κόντρα στο Νόμο, αλλά γόνοι πλούσιας οικογένειας. Οι παρακάτω γραμμές αποτελούν απάντηση σε όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν και τοποθέτησαν τον Ρωμανό ως πρότυπο αντίστασης και ως αγωνιστή.

Αυτό που υφίσταται ο Ρωμανός, η φυλάκισή του δηλαδή, δεν αποτελεί διωγμό, αλλά ειναι η συνέπεια της σύλληψής του. Διάβασα πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας(;;) τον κάλεσε να τον βραβεύσει. Ως τι; Ως ληστή που συνελήφθη; Μην εισαι κακός, θα μου πείτε. ¨Ενα παιδί ειναι, το οποίο υπό αντίξοες συνθήκες κατάφερε να περάσει σε κάποια σχολή. Θα έπραττε κάτι αναλογο ο πρόεδρος, αν στη θέση του Ρωμανού ήταν κάποιος εθνικιστής;

Λέγεται οτι κατά παράβαση των νόμων, τον στερούν το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Από πότε ειναι ο Ρωμανός και οι σύντροφοί του , αλλά και οι αλληλέγγυοί του από όλους τους πολιτικούς χώρους, πιστά τέκνα του Νόμου; Σε λίγο θα μας πουν οτι σέβονται και το Σύνταγμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έφτιαξε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με το οποίο τιμωρεί τις διακρίσεις, το ίδιο, με νόμο κάνει διάκριση και δίνει το προνόμιο στον Ρωμανό να παρακολουθήσει από απόσταση τα μαθήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας...Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν αντιεξουσιαστή Ρωμανό και σε οιονδήποτε άλλο τον τίτλο του αγωνιστή. Τη στιγμή που ο Μαζιώτης προ 20ημέρου σε επιστολή του συμπαραστεκόταν στον αναρχικό Ρωμανό και ο Γ. Μιχαηλίδης (συμμετοχή στη ληστεία Βελβεντό) προ ημερών έκλεινε την επιστολή του γράφοντας οτι "η μαχητική αναρχία ξύπνησε και βρυχάται". Βέβαια κανένα ΜΜΕ δεν ένιωσε ανατριχίλα, ντροπή κτλ όπως νιώθαν από τα λεγόμενα των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, στην απειλή του Μιχαηλίδη προς τον Αθανασίου "το μόνο που θα με χορτάσει θα ειναι το λαρύγγι σου".

Την προηγούμενη Παρασκευή παρακολουθήσαμε σε τηλεοπτικό σταθμό του Βόλου καθηγητή Πανεπιστημίου να αναφέρει πως θα ήταν περήφανος αν είχε φοιτητή τον Ρωμανό ή παιδιά σαν τον Ρωμανό. Δεν είχα καμιά ψευδαίσθηση για το επίπεδο των πανεπιστημιακών καθηγητών. Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια σιωπούσαν, που τόσα χρόνια υπηρετούσαν το σύστημα, που πληρώνονταν τόσα πολλά για τόσο μικρή προσφορά. Και τώρα που σφίγγει το ζωνάρι, εκ του ασφαλούς και με τη σιγουριά του μισθού, παριστάνουν τους επαναστάτες.

Αν θες να αναγνωρίζεις τον Ρωμανό ως αγωνιστή και νιώθεις περήφανος, απαρνήσου τα προνόμια που σου προσφέρει το κράτος, στερήσου την ιδιοκτησία (κατά την ατομικής ιδιοκτησίας ήταν και ο πατερούλης σας ο Μαρξ) και βγες στο δρόμο και επαναστάτησε. Στην ίδια εκπομπή, μέλος της αντιφασιστικής κίνησης Μαγνησίας, ανέφερε τις εκδηλώσεις της ΑΚΜ, όπως πάρτι, πορείες, συναυλίες κ.α. Όποιος δεν έχει να φάει λοιπόν, όποιον του στέλνουν κατάσχεση, ας μην το σκέπτεται. Η ΑΚΜ κάνει συναυλίες. Τέλος η πείνα, τέλος οι κατασχέσεις. Στοπ στην τρόικα.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως εθνικιστές, ειναι να λάβουμε οι ίδιοι την γνώση και έπειτα να την μεταδώσουμε και στους γύρω μας. Δεν γίνεται να ξυπνήσεις ένα πρωι και να πεις πως θα πας εναντίον όλων. Ναι μεν, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, αλλά χρειάζεται ενημέρωση και αφύπνιση.

Τέλος να καταγγείλλω την προδοτική στάση του βολευτή ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκη, ο οποίος προτίθεται να κάνει απεργία πείνας για συμπαράσταση στους Σύρους πρόσφυγες . Κύριε Μιχελογιαννάκη, τη στιγμή που υπάρχει ο αντιεξουσιαστής Ρωμανός και οι σύντροφοί του σε απεργία πείνας, οι αγνοί αυτοί αγωνιστές της λαϊκής τάξης, δεν μπορεί εσύ να συμπαραστέκεσαι στους Σύρους πρόσφυγες και όχι στους επαναστάτες.

ΥΓ. Νέα επιτυχία Σαμαρά: Μετά τη συνάντηση με τον Αντετοκούμπο θα συναντηθεί και με τους γονείς του Ρωμανού. Άντε και με την Έφη Σαρρή να τραγουδούν παρέα το "σταυρώστε με , σταυρώστε με".
 Ίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου