Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Από την αρχαιότητα η Γυναίκα στην Ευρώπη, κυριαρχούσε σε πολλά κοινωνικά ζητήματα αλλά και στους συμβολισμούς Θεοτήτων και μυθολογίας. Αν εξαιρέσουμε την εποχή του σκοταδισμού, θα διατυπώναμε ότι οι κοινωνίες μας ήταν και είναι άτυπα μητριαρχικές.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι θετικές έννοιες του ελληνικού λεξιλογίου είναι γένους θηλυκού (π.χ. ειρήνη, σοφία, υγεία, γαλήνη, πατρίδα). Οι έξι από τους δώδεκα Θεούς μας είναι επίσης  γένους θηλυκού, δείχνοντας έτσι την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αλλά και την διαφορετικότητα. 


Στην αρχαία ακμάζουσα Σπάρτη, η οποία αποτελεί και πρότυπο για την Ιδέα μας, η Γυναίκα αποτελούσε το ΄΄Α-Ω΄΄ της κοινωνίας. Η διδασκαλία Της ήταν ίση με του ανδρός,  γυμναζόταν και μάθαινε τις τέχνες του πολέμου γιατί έπρεπε να μένει δυνατή σε κάθε δυσκολία της ζωής Της και να μη τα παρατάει ποτέ.
Επίσης ένας ακόμη λόγος που Την λάτρευαν είναι ότι μόνο μια Γυναίκα μπορεί να γεννήσει έναν πολεμιστή ο οποίος θα υπερασπιζόταν την οικογένειά του και την Πατρίδα του σε περίπτωση εχθρικής εισβολής.

Οι Γυναίκες πρέπει να υπερασπιστούν τη θηλυκότητά τους και να μάχονται ενάντια στη σαπίλα του μοντερνισμού και του φεμινισμού που τις πλάθει αρσενικά όντα με θηλυκή σωματική κατασκευή.
Το διαφορετικό είναι και το όμορφο κομμάτι της Φύσης. 
Ας κρατήσουμε τη διαφορετικότητά μας λοιπόν και ας μείνουμε όρθιοι σε κάθε σάπιο κατεστημένο που μας πολεμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου