Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πριν πέντε μήνες τρεις νεαροί έκαψαν το ΑΤΜ ενός υποκαταστήματος της τράπεζας Κύπρου, στο Βόλο. Μετά τη σύλληψή τους και τις παρελκόμενες γελοιότητες που ήδη γνωρίζετε, η ασφάλεια Βόλου δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους και τα πλήρη στοιχεία τους. Ακολουθούν δημοσιεύεις (εκτός της εφημερίδας Θεσσαλίας) σε όλοι τα υπόλοιπα ΜΜΕ του Βόλου καθώς και τα ιδιωτικά κανάλια. Διαπόμπευση σε μια μικρή κοινωνία όπου οι πάντες γνωρίζονται. Σε μια μικρή πόλη, σφηγκοφωλιά αναρχικών και αντιφασιστών. Η ασφάλεια "έκανε απλά τη δουλειά της". Δεν πέρασε από τον υποτυπώδη εγκέφαλό τους ούτε για μια νανοστιγμή, η σκέψη ότι με τη δημοσίευση αυτή μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των νεαρών, τις ζωές των συγγενών τους και των φίλων τους ή τις περιουσίες τους. "Εγκληματίες", "αλήτες", "πρόσωπα του τέρατος του φασισμού" ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν...

Πριν 3 μέρες δύο γύφτοι από το Αλιβέρι του Βόλου, πυροβόλησαν μέρα μεσημέρι εν ψυχρώ, έναν καταστηματάρχη για λόγους που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ξεκαθαρίσματα, οφειλές, ερωτικές ίντριγκες; Δεν έχει σημασία. Αν ο καταστηματάρχης είχε λερωμένη τη φωλιά του, ούτε αυτό έχει σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αστυνομία ΔΕΝ δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους και ΔΕΝ ανακοίνωσε ούτε τα ονόματά τους ούτε καν την περιοχή διαμονής τους, παρ'όλο που αποδείχτηκε ότι ήταν μπλεγμένοι και σε παλιότερη ένοπλη ληστεία.
Είναι δηλαδή λιγότερο επικίνδυνοι οι δύο γύφτοι από τον Άρη, το Χρήστο και τον Ορφέα; Γιατί τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρησης;
(Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι καθαρά ρητορικές)

Το Αλιβέρι είναι μια περιοχή του Βόλου, γνωστή για το ποιόν της σε όλους τους κατοίκους του Βόλου (κυρίως του υποκόσμου) αλλά και στην ασφάλεια. Κατοικείται από γύφτους που ζουν σε ελεεινές συνθήκες κατ'επιλογήν και δεν την πλησιάζει άνθρωπος σε απόσταση μισού χιλιομέτρου. Είναι μια κατάσταση που επικρατεί πάνω από μισό αιώνα. Τα "επαγγέλματά" τους; Ζητιάνοι, πορτοφολάδες, έμποροι ναρκωτικών και όπλων και μισθοφόροι "γενικών υπηρεσιών". Τα νταλαβέρια γίνονται χύμα στο κύμα και είναι άπειρες οι ιστορίες που έχουν ακουστεί και πέρα για πέρα αληθινές. Τις γνωρίζουμε όλοι στο Βόλο οπότε δεν νομίζω να είναι άγνωστες για την ασφάλεια!
Δεν αρκεί λοιπόν, που η ασφάλεια δεν έχει κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να καθαρίσει τις συμμορίες τους και κυκλοφορούν ανενόχλητοι κάνοντας τις δουλίτσες τους, προστατεύει τώρα και την ανωνυμία τους!
Από την άλλη ρίχνει στο στόμα του λύκου τρία παιδιά που τα μόνα επικίνδυνα στοιχεία τους είναι η καθαρή τους συνείδηση και το θάρρος τους.
Ένα μεγάλο μπράβο στην ασφάλεια Βόλου και στους λοιπούς συνεργάτες τους για τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική κοινωνία!


Της SELENE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου